Lääkkeetöntä apua raskausajan selkäkipuun

Lähes puolet odottavista äideistä kärsii lantion alueen ja alaselän kivuista, ja jopa 20 prosenttia kokee kivun haittaavan normaalia toimintakykyä. Kivut saattavat jatkua myös synnytyksen jälkeen. Huolellisesti valmisteltu, yksilöllinen fysioterapia on suositeltu tapa kipujen hoitamiseen.

Raskauden aikana erittyvät hormonit vaikuttavat nivelten toimintaan pehmentämällä niitä tukevia pehmytkudoksia. Kudosten pehmentyminen puolestaan altistaa niveliä tavanomaista suuremmalle kuormitukselle ja rasitukselle. Usein raskausajan selkäsäryn taustalla on SI-nivelen eli suoliluu-lantioluun liitoksen liikehäiriö. Luonnollisesti myös lanneranka tai lantionpohjan lihasten toiminnanhäiriö saattaa olla yhteydessä raskausajan alaselkäkipuihin. Sikiön kehittyminen ja vartalon painopisteen muutos vaikuttaa myös selkärangan asentoon ja ryhtiin kokonaisuudessaan, ja voi aiheuttaa särkyjä. Kipujen hoitoon suositellaan fysioterapiaa, jossa ongelman aiheuttajaan perehdytään huolellisesti ja hoito toteutetaan yksilöllisen suunnitelman mukaan.

Helpottavaa täsmähoitoa

Jotta raskauden jälkeinen palautuminen olisi mahdollisimman nopeaa, tulisi fysioterapiaa jatkaa myös synnytyksen jälkeen. Tällöin hoidolla pyritään lievittämään mahdollisia kipuja, parantamaan ryhtiä ja löytämään kehon tasapainoinen asento uudelleen.

Bodium on suomalainen fysioterapian ja kuntoutuksen edelläkävijä. Palvelemme asiakkaita 12 paikkakunnalla 18 eri toimipisteessä. Erinomaiset hoitotuloksemme perustuvat lääketieteellisen osaamiseen, asiakkaiden kuuntelemiseen ja yksilöllisesti luotaviin hoitosuunnitelmiin.